Predstavljamo: Porsche Cayenne

Tekstovi i slike o automobilima

Re: Predstavljamo: Porsche Cayenne

Postby MUSASHI66 » Fri Mar 12, 2010 12:45 pm

Cale wrote:Sto se napalo na Mixu koji zivi u Trebinju? Mi koji smo geografski na americkoj strani, sta li bi mi vozili da ostadosmo u Lukavcu, Banovicima...

Niko njega ne napada, ovo je samo odbrana :P. Vozio sam i vozio bi sto mogu, isto kao i u USA.

Ne shvatam kako ne razumete da se SUV ne kupuje da se sa njim vozi Pariz-Dakar. Kupuje se jer ima mesta za dva i po deteta i kera-neki americki standard, za preglednu voznju, za sigurnost u sudaru, za mesto kad se ode u Costco ili Sams Club u kupovinu, da je ok kad padne sneg, da mozes sa njim u neki park da vozis mntn biciklo, i generalno, da je udoban kad god treba.
MUSASHI66
6 Brzina
6 Brzina

Postby Talladega » Fri Mar 12, 2010 1:35 pm

mixa wrote:Talle, poslije ovoga, sve ti je oprosteno! :D

Jos samo da priznas da je Ford najbolji. :))
Seize the day (or die regretting the time you lost).
Talladega
Site Admin
Site Admin

Postby Djusi » Fri Mar 12, 2010 2:36 pm

Da se razumemo nesto, ja vama ne prebacujem zbog vaseg standarda ili ne daj boze da sam na isti ljubomoran. Na ovom forumu su sve normalni ljudi pa ne vidim razlog da postoji zla krv ali samo se mnogo razlikujemo. Ok je sto vama standard dozvoljava da vozite automobile koji mnogo trose i da vas zabole za registraciju ali je meni uvek a prvom mestu prakticna primena. Mixa je spomenuo Safrana, nisam vozio njega ali sam vozio Reno 25 koji je stariji i mogu da kazem da mom dupetu nikad udobnije nije bilo ali sam mu zato ispozdravljao celu familiju kad god bih treba da ga parkiram negde u gradu. Tada sam skapirao koliko je prakticniji mali auto jer 90% onoga sto ja vozim je gradska voznja ili neka prigradska kad mi stvarno ne treba limuzina. Ja iskreno samo ne vidim poentu SUV ili pikapa ako ga ne koristim svaki dan ili svaki drugi dan ako razumete sta zelim da vam kazem.Zbog ovoga mi i ne ide u glavu zasto kupiti terenca koji nije za voznju na asfalta samo to i samo iz tog razloga cu uvek vise ceniti Range Rovera i Land Kruzera. Probajte samo da razumete sta sam hteo da vam kazem bez zle namere.

A sto se tice poredjenja Suzukija i Ducatija, o tome cemo u nekoj drugoj temi. Taman da i ja mogu da se nadjem jednom u manjini.
Djusi
4 Brzina
4 Brzina

Postby Talladega » Fri Mar 12, 2010 2:40 pm

Mozda ja nesto propustam, ali u cemu je razlika izmedju vlasnika Range Rover / Land Cruiser koji nikada ne silazi sa asfalta i vlasnika Cayenne koji takodje nikada ne silazi sa asfalta?
Talladega
Site Admin
Site Admin

Postby MUSASHI66 » Fri Mar 12, 2010 3:07 pm

Pa ja se slazem sa tim, ali pljuvati po Touaregu ili Kajenu je glupo samo zato sto ne odgovara necijim uslovima zivota. Kad su ga pravili i dizajnirali, sigurno nisu imali na umu parking u Beogradu i cene registracije za 3l motore u Srbiji.
MUSASHI66
6 Brzina
6 Brzina

Postby mixa » Fri Mar 12, 2010 3:17 pm

Talladega wrote:Mozda ja nesto propustam, ali u cemu je razlika izmedju vlasnika Range Rover / Land Cruiser koji nikada ne silazi sa asfalta i vlasnika Cayenne koji takodje nikada ne silazi sa asfalta?

Ti sto nikada ne silaze sa Landrasom su jos gori od ovih sto ne silaze sa Kajenom. To mi tek nece biti jasno.

Djusi, ovaj sto vozi Safrana, je prije vozio 25-icu, i to prepravljanog sa automatika na manuelni, pa je bilo malo guzva sa papucicama, posto je nagurana jos jedna. Posto se oduzeo od alkohola morao sam da ga vozim kuci, nikada duza voznja od 5 km. :D
Na prozor mi bijese smokva sjela
netaknuta od veranja i kradje
cudila se sto je dozivjela
da vidi nesto i od sebe sladje

brzina auto forum moto forum
mixa
Site Admin
Site Admin

Postby Djusi » Fri Mar 12, 2010 4:51 pm

mixa wrote:
Talladega wrote:Mozda ja nesto propustam, ali u cemu je razlika izmedju vlasnika Range Rover / Land Cruiser koji nikada ne silazi sa asfalta i vlasnika Cayenne koji takodje nikada ne silazi sa asfalta?

Ti sto nikada ne silaze sa Landrasom su jos gori od ovih sto ne silaze sa Kajenom. To mi tek nece biti jasno.

Iako nisam rekao tako nesto kolega Mixa je replcirao umesto mene. Moja konstatacija je sledeca - Koji moj kupujes SUV kad ne planiras da silazis sa asflata i koristis ga za ono za sta je namenjen ? Isto ti je kao da kupis ful kros motor i da ga vozis samo po asfaltu. Ili R da cepas po prasini.
Djusi
4 Brzina
4 Brzina

Postby MUSASHI66 » Fri Mar 12, 2010 5:15 pm

Ne kontas opet - SUV tipa Touarega ili kajena NIJE namenjen da ide off-road. Namenjen je da bude velik, udoban i siguran auto u koji moze svasta da stane, i koji MOZE da ide off-road kad zatreba, ali tu je uglavnom da prodje kroz neki sneg kad malo napada.

Wrangler je za off-road, Niva/Riva i slicni, ali 99% SUV vozila se uzimaju radi visine, velicine i sigurnosti, i mogucnosti da nekad odu na off-road.

Isto kao i sa R motorom - proveces 99% vremena na putu, prateci ogranicenje brzine i ponekad ces da ga cepnes ili dignes na zadnji, sto mozes i sa Apriliom 125. Sto ljudi kupuju njih??
MUSASHI66
6 Brzina
6 Brzina

Postby Maki » Fri Mar 12, 2010 5:20 pm

Ovi prvi nisu imali $$$ za Cayenne! :)))
It takes more love to share the saddle then it does to share the bed!
Maki
3 Brzina
3 Brzina

Postby Talladega » Fri Mar 12, 2010 5:39 pm

Ne kupuju se svi SUVs zbog 4x4; sta-vise, vecina se ne kupuje zbog toga vec se kupuju zbog prostora.

Da mi treba prostor nikad nebi kupio minivan, vec bi vozio ovako nesto.

I dalje bi dobio ogroman 6.0L V8 motor sa 332 hp, ali se moze dobiti hybrid verzija koja radi 21 mpg u gradu (~11 litara na 100 km).

Image
Talladega
Site Admin
Site Admin

Postby mixa » Fri Mar 12, 2010 5:40 pm

MUSASHI66 wrote:Ne kontas opet - SUV tipa Touarega ili kajena NIJE namenjen da ide off-road. Namenjen je da bude velik, udoban i siguran auto u koji moze svasta da stane, i koji MOZE da ide off-road kad zatreba, ali tu je uglavnom da prodje kroz neki sneg kad malo napada.

Slazem se sa ovim,samo sto bi njihove off road mogucnosti ogranicio upravo na to prolazenje kroz malo snijega. To je ona kategorija "prodavanje muda pod bubrege".
Na prozor mi bijese smokva sjela
netaknuta od veranja i kradje
cudila se sto je dozivjela
da vidi nesto i od sebe sladje

brzina auto forum moto forum
mixa
Site Admin
Site Admin

Postby MUSASHI66 » Fri Mar 12, 2010 5:45 pm

Pa to i rade sa novom generacijom - dva sistema, jedna lagani samo za sneg i slicno, i jedan ozbiljan, za one kojima je potreban.
MUSASHI66
6 Brzina
6 Brzina

Postby Djusi » Sun Mar 14, 2010 2:39 pm

MUSASHI66 wrote:Ne kontas opet - SUV tipa Touarega ili kajena NIJE namenjen da ide off-road. Namenjen je da bude velik, udoban i siguran auto u koji moze svasta da stane, i koji MOZE da ide off-road kad zatreba, ali tu je uglavnom da prodje kroz neki sneg kad malo napada.

Pa zasto se onda koji moj prodaju kao SUV ? Zasto lepo nisu stavili krace amortizere i priblizili ga asfaltu i napravili nesto slicno kao sto je Audi uradio sa onim Allroad ? Stavis mu podesivo vesanje i sibas i onda ga jednom u 3 godine kad ti zatreba ti lepo podignes, napravis lep klirens i prodjes preko svake travke na livadi i napravis lep piknik. Meni ne ide u glavu samo to prodavanje muda za bubrege sto bi Mixa rekao. Nemoj da ga prodajes kao SUV ako on nije za to.
Djusi
4 Brzina
4 Brzina

Postby Talladega » Sun Mar 14, 2010 9:09 pm

Znaci ti bi ovako nesto?

Image
Talladega
Site Admin
Site Admin

Postby Djusi » Mon Mar 15, 2010 5:13 am

Da, ukoliko bi to bilo to. Doduse ja sam vise orijentisan na limuzine ili ne daj boze karavan verzije istih ali mislim da bi ovo zadovoljilo.
Djusi
4 Brzina
4 Brzina

PreviousNext

Return to Automobili